LinkedIn 💔 YouTube?

Vanuit mijn werk maak en deel ik regelmatig video’s op LinkedIn. Tot nu toe publiceerde ik deze video’s op YouTube om ze vervolgens als link te delen op LinkedIn. Maar in navolging van andere sociale platformen schijnt LinkedIn dat sinds kort ook niet meer te willen…

Hoe je daar zelf last van hebt? In plaats van een mooie voorvertoning en de titel van je video laat LinkedIn sinds kort alleen nog maar algemene YouTube informatie zien. Geen mooi voorvertoning meer, geen play-button en geen titel die iets zegt over jouw video. Jammer als je wilt dat je volgers jouw video in hun tijdlijn gaan afspelen. Het past duidelijk in de strategie van LinkedIn omdat ze het automatisch afspelen van YouTube-video’s eerder al hebben uitgezet.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Maar ik wil wél video’s delen die bekeken worden

Dat kan gelukkig nog steeds. Sinds deze update gebruik ik zelf de video-upload mogelijkheden van LinkedIn. Voordeel is dan dat je weer de mogelijkheid hebt om de titel van de video te bewerken en dat de video weer automatisch afspeelt in de tijdlijn van je volgers. Dat helpt bij de conversie die jij voor ogen hebt.

Aan de slag met video

Wil jij je doelgroep bereiken met sterke video’s? Ik ondersteun je graag bij de realisatie. Van concept tot uitvoering en van productie tot publicatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens contact met me op.